Info – Evangeliska folkhögskolan, Vasa Campus

Evangeliska folkhögskolan i Svenskfinland, Vasa campus, är en liten och familjär, kristen folkhögskola i centrum av Vasa. Vi arbetar i en öppen och internationell atmosfär i det nya Evangeliska Centret vid Södra stadsfjärden.

Efo erbjuder folkhögskolstudier på Linje S (språk) och Linje X (inom ramen för den förlängda läroplikten), samt genom sina kortkurser. Efo bedriver förutom folkhögskola också EC Café, EC Hostel och EC Conference.

Efo är mer än en skola. Förutom högklassig undervisning vill vi ge var och en möjlighet att pröva sina vingar i en trygg miljö och utveckla sig själv, vilket ofta sker i mötet med andra människor och kulturer. Dessutom har våra studerande möjlighet att bo på skolans internat. Vi vill utöver det normala skollivet erbjuda också andra upplevelser, t.ex. utfärder, studiebesök, gudstjänster och fester.

Historia

Evangeliska Folkhögskolan har sedan skolan grundades 1926 verkat på flera olika orter. Idag har Efo två campus: ett i Hangö och ett i Vasa. Skolans nuvarande placering i hörnet av Korsholmsesplanaden och Strandgatan i Vasa går tillbaka till 1942. Sommaren 2018 flyttade verksamheten in i nya och nyrenoverade utrymmen i Evangeliska Centret på Korsholmsesplanaden 2. Skolan ägs av en garantiförening och verkar på kristen grund i nära anslutning till Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland r.f.

Omgivningarna

Skolan är belägen vid Södra stadsfjärdens strand i Vasa, på gångavstånd från centrum med allt som staden har att erbjuda. Vasa Resecentrum med järnvägsstation och busstation ligger inte ens två kilometer bort.  Alldeles intill skolan hittar man den flera kilometer långa vackra strandpromenaden med sina parker, småbåtshamnar, restauranger och badstränder. I närheten finns också motionsslingor, idrottshallar och andra möjligheter till rekreation och avkoppling.