Info – Evangeliska folkhögskolan, Vasa Campus

Suomenruotsalaisen evankelisen kansanopiston ”Evangeliska folkhögskolan i Svenskfinland” Vaasan kampus on pieni, kodinomainen kristillinen kansanopiso Vaasan keskustassa. Me työskentelemme avoimessa kansainvälisessä ilmapiirissä uudessa Evangeliska Centretissä Eteläisen kaupunginselän rannassa.

Efo tarjoaa kansanopisto-opintoja kahdella linjalla – Linje S (kielet) ja Linje X (laajennetun oppivelvollisuuden opinnot) – sekä lyhytkursseilla. Kansanopiston lisäksi Efossa toimii EC Cafe, EC Hostel ja EC Conference.

Efo on enemmän kuin koulu. Korkealaatuisen opetuksen lisäksi haluamme tarjota jokaiselle mahdollisuuden kokeilla siipiään turvallisessa ympäristössä sekä kehittää itseään, mikä usein tapahtuu kohtaamisissa toisten ihmisten ja kulttuurien kanssa. Lisäksi opiskelijoillamme on mahdollisuus asua koulun asuntolassa. Haluamme tavallisen koulunkäynnin lisäksi tarjota myös erilaisia kokemuksia, kuten retkiä, opintokäyntejä, jumalanpalveluksia ja juhlia.

Historia

Evankelinen kansanopisto on perustettu vuonna 1926 ja se on toiminut sen jälkeen usealla paikkakunnalla. Nykyisin Efolla on kaksi kampusta: Hangossa ja Vaasassa. Koulu on sijainnut nykyisellä paikallaan Korsholmanpuistikon ja Rantakadun kulmassa vuodesta 1942. Kesällä 2018 toiminta siirtyi uusiin ja remontoituihin tiloihin Evangeliska Centretiin osoitteessa Korsholmanpuistikko 2. Koulun omistaa kannatusyhdistys (Garantiföreningen). Koulu toimii kristillisellä pohjalla läheisessä yhteistyössä Suomen ruotsinkielisen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen kanssa (Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland r.f.).

Ympäristö

Koulu sijaitsee Vaasan Eteläisen kaupunginselän rannassa kävelyetäisyydellä kaupungin keskustasta ja sen tarjonnasta. Vaasan matkakeskukseen ja sen rautatie- ja linja-autoasemalle on alle kahden kilometrin matka. Aivan koulun lähellä on kaunis ranta-alue ja sen puistot, pienvenesatamat, ravintolat ja uimarannat. Lähettyvillä on myös lenkkipolkuja, urheiluhalleja ja muita mahdollisuuksia virkistymiseen ja rentoutumiseen.