Det här evenemanget är inte längre aktuellt.

Al Massira-gruppledarutbildning, online

Vi ordnar en onlinekurs för dig som vill lära dig använda bibelstudiematerialet Al Massira, som är speciellt utvecklat för personer från Mellanöstern.

Plats: Undervisningen sker via den digitala plattformen Zoom.
Tid: 1–3.9.2022, torsdag och fredag kl. 17.30–21, lördag kl. 9–16

Utbildare: Tua och Torsten Sandell, Marianne och Jan-Erik Sandström.
Arrangör: Evangeliska folkhögskolan i Svenskfinland i samarbete med Al Massira Finland.
Behörighet: Då du gått gruppledarkursen får du tillgång till en ledarguide och filmerna samt behörighet att använda dem.

Priser: Kursavgift 25 €. Filmerna och ledarguiden 80 €. I samband med bekräftelseanmälan får den anmälda en länk för betalning av kursavgiften. Kursen bör betalas före kursstart så att deltagaren kan få länken till mötesrummet.
Anmälan: senast torsdag 25.8.2022 via www.efo.fi.
Mer info om de praktiska arrangemangen: Efos kurssekreterare Carolina Djupsjöbacka: kurssekreterare@efo.fi, tfn 010 327 1612.
Mer info om kursens innehåll: Marianne Sandström: marianne.sandstrom@gmail.com, tfn 050 321 9254. Läs mer om konceptet Al Massira på almassira.org.

Al Massira är idag troligen det bästa verktyg vi har för att nå sökare med bakgrund i Mellanöstern. Det är ett ”multimedia-Alpha”, framtaget av kristna i Arabvärlden, som på ett fräscht sätt tar oss från skapelseberättelsen hela vägen fram till Messias och hans efterföljare.
Materialet är ett evangeliserande redskap som också passar bra för finländska bibelstudiegrupper, både för sökare, nya troende och för längre hunna kristna – för dem som vill upptäcka Gamla Testamentet och grunden för vår tro på ett nytt sätt. Paketet innehåller 13 fräscha filmavsnitt och en ledarguide med färdiga diskussionsfrågor. Undervisningsfilmerna är gjorda på arabiska, men finns dubbade till många språk. Undertexter finns bl.a. på svenska och finska. Språkalternativen är idag 33.

En lågupplöst trailer som presenterar filmmaterialet hittar man här  och en lite längre film som berättar mer om hur konceptet utarbetades hittas här. (på engelska med undertexter på swahili).

Feedback från tidigare Al-Massiraledarutbildningar på Efo:
”Superintressant och inspirerande!” • ”Mångsidig, saklig, gav möjlighet till diskussion och feedback.” • ”En mycket givande utbildning. Väldigt duktiga ledare!”

Du som vill nå ut med evangeliet, kom och ta del av redskapet Al Massira!

Anmälan till Al Massira-ledarutbildningen 1–3.9.2022
Vi sänder all information via e-post så kontrollera att du skrev rätt adress!
reCAPTCHA krävs.

Här hittar du en flyer för utbildningen. Dela den gärna med dina vänner!
Al Massira-ledarutbildning september -22