Linje S – kielilinja

Yli 30 vuoden kokemus kielen opettamisesta ja integraatiosta ruotsiksi Suomessa!


  • Oletko juuri tullut Suomeen ja haluat oppia ruotsia?
  • Oletko asunut jo jonkin aikaa Suomessa ja haluat oppia enemmän ruotsia?
  • Onko sinulla ammattikoulutus ja tarvitset kielitaitoa työelämässä?

– Jos vastaat kyllä, Efo on sinun paikkasi!


Tarjoamme ruotsin opetusta näillä tasoilla:

• ABC-kurssi sinulle, joka haluat oppia lukemaan ja kirjoittamaan ruotsiksi. Aineet: ruotsi, matematiikka, yhteiskunta, kulttuuri ja uskonto ja IT. Opintoihin sisältyy myös lyhyt harjoittelujakso työpaikalla.

• DEF-kurssi sinulle, joka jo osaat vähän ruotsia, mutta haluat jatkaa opintoja hitaammassa tahdissa (lähtötaso A1.2.). Aineet: ruotsi, matematiikka, yhteiskunta, kulttuuri ja uskonto ja IT. Opintoihin sisältyy myös kahden viikon harjoittelujakso työpaikalla.

• Ruotsin peruskurssi (svenska 1) Tavoitetaso A2 (B1)
Sinulle, joka haluat oppia ruotsia alkeista alkaen ja osaat jo latinalaiset kirjaimet. Tavoite on, että lukuvuoden lopussa pystyt käyttämään ruotsia arkipäivän tilanteissa, ymmärrät keskeisen sisällön uutisista ja kirjoitat itse yksinkertaisia tekstejä ruotsiksi. Jos opiskelet intensiivisesti ja myös omaehtoisesti vapaa-ajalla, voit osallistua keväällä yleisen kielikokeen keskitason kokeeseen, mikä vaaditaan kansalaisuuden saamiseksi. Vaasassa kielikokeen voi suorittaa Almassa tai Vamiassa. Opintoihin sisältyy myös harjoittelujakso työpaikalla.
Saat myös perustiedot ja faktat Suomesta helpottaaksesi orientoitumista maassamme. (Yhteiskunta, kulttuuri ja uskonto)

• Ruotsin jatkokurssi (svenska 2) Tavoitetaso B1-B2 Sinulle, joka osaat jo ruotsin perusteet A2-tasolla ja haluat syventää kielitaitoasi joko työelämän tarpeisiin tai suorittaaksesi yleisen kielikokeen keskitasolla. Vaasassa kokeet järjestetään Almassa ja Vamiassa. Opintohin sisältyy myös yhteiskuntaoppia, jotta opiskelija saa työkaluja osallistumiseen yhteiskunnassa, sekä ammatinvalinnanohjausta jatko-opintoihin tai työelämään.

Svenska 1-ja 2 opiskelijoille:
Voit myös valita seuraavia aineita: tekstiilityöt, kädentaidot, liikunta, Suomi (peruskurssi) ja IT (peruskurssi). Valinnaisten kurssien tarjonta voi vaihdella. Valinnaisten kurssien tarjonta voi vaihdella.

____________________

Kun olemme saaneet hakemuksesi sinut kutsutaan haastatteluun.
Mene suoraan hakemussivulle täältä.