Info – Evangeliska Centret i Vasa

Evangeliska Centret i Vasa (EC) on sen rakennuksen nimi, jossa Efo (Evangeliska Folkhögskolan, evankelinen kansanopisto) ja SLEF (Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland, Suomen ruotsinkielinen luterilainen evankeliumiyhdistys) toimivat. Keskus otettin käyttöön vuonna 2018. Kaksi Efon vanhaa rakennusta purettiin ja 1800-luvulta olevan Kursgården-rakennuksen sekä 1980-luvulla rakennetun asuntolan välille rakennettiin uusi osa, johon sijoittuvat juhlasali, ruokasali ja aula.

Evangeliska Centretissä Efolla on kansaopisto, EC Hostel, EC Café ja EC Conference. SLEF:lla on toimisto-ja kokoustilat sekä kirjakauppa Kursgårdenin ensimmäisessä kerroksessa sekä uudessa osassa hyvinvarustettu juhlasali 150 hengelle.

Evangeliska Centretissä järjestetään säännöllisen toiminnan lisäksi ympäri vuoden erilaisia tapahtumia, kuten kursseja, konferensseja, jumalanpalveluksia ja eri-ikäisille suunnattuja kokoontumisia. Ulkopuoliset voivat vuokrata tiloja EC Conferencen kautta. Autojen pysäköinti lähikaduilla on maksutonta.