Efo-vännerna (oppilasliitto)

Melkein yhtä vanha kuin koulumme on myös sen oppilasliitto Efo-vännerna (ennen Elevförbundet). Se on yhdistys, jonka tarkoituksena on vahvistaa eri vuosikurssien opiskelijoiden välistä yhteenkuuluvuutta. Kaikki koulun opiskelijat voivat liittyä oppilasliittoon, samoin henkilökunta sekä ne lyhytkurssien osallistujat, jotka ovat osallistuneet riittävän monelle kurssille. Oppilasliitto on rekisteröity yhdistys, jonka virallinen nimi on Evangeliska folkhögskolans vänförening Efo-vännerna rf. Niin kauan kuin Hangon kampus oli itsenäinen koulu, sillä oli oma yhdistyksensä, Hangöskolans vänner (Hangon koulun ystävät).

Uudet jäsenet otetaan oppilasliiton jäseniksi juhlassa (Efo-vännernas årsfest), joka järjestetään vuosittain Marianpäivän viikonloppuna maalikuussa. Juhlaan kokoontuu suuri määrä koulun entisiä opiskelijoita ja muita koulun ystäviä. Etenkin niin sanotut juhlavuosikurssilaiset, jotka ns. ”täyttävät pyöreitä” eli joiden opiskelusta on kulunut tasakymmenvuosia, tulevat mielellään muistelemaan menneitä ja päivittämään kuulumisia.

Oppilasliiton juhlan aikana pidetään myös yhdistyksen vuosikokous, jossa valitaan yhdistyksen hallitus sekä keskustellaan yhdistyksen toiminnasta.

Oppilasliiton juhlaa edeltävänä lauantai-iltana oppislasliitto järjesti vuosikymmeniä huutokaupan, jossa myytiin käsitöitä, leivonnaisia ja muita tuotteita oppilasliiton hyväksi. Joskus järjestetään myös erilaisia tapahtumia tai ”jippoja” Vaasassa tai muilla paikkakunnilla, joissa koululla on aktiivisia ystäviä. Tulot käytetään koulun tukemiseen, tavallisesti johonkin suoraan opiskelijoita hyödyttävään, kuten retkeen, asuntolan mukaviin nojatuoleihin tai vastaavaan. Joka vuosi oppilasliitolla on myös tapana tarjota opiskelijoille täytekakkua.